Medlemmer

Valeria Richter

Valeria Richters billede

Producer

Hiort Lorenzensgade 23, 1th, 2200 Kbh. N
Tlf: 
(+45) 26 13 37 25
Email: 
valeri@get2net.dkValeria arbejder med manuskript- og projektudvikling og har med WRITERS WRITE FILMS skabt et forum, der fokuserer på nye initiativer, workshops og arrangementer, der primært henvender sig til manuskriptforfattere. Hun arbejder freelance som script editor - en sparringspartner og coach for manuskriptforfattere og skrive-teams – samt som læser, kursusleder, moderator og organiserer readings m.m. I sit firma PEBBLE skræddersyr hun udviklingsforløb for producenter. Hun er medlem af bestyrelsen for Copenhagen Screenwriting School (CSS) og script editor i deres første 6 måneders udviklings-workshop.

Hun er på 3. år kreativ partner i det europæiske manuskriptudviklingsprogram, SCRIPT&PITCH WORKSHOPS, der støttes af MEDIA, og coacher siden 2008 de deltagende story editor trainees.

Siden april 2008 er hun Project Development Manager for den nye italiensk finansierede produktionsfond, TORINO FILM LAB, der adskiller sig fra andre fonde, ved at have en træningsdel (i samarbejde med Script&Pitch) og et udviklingsforløb, der giver de udvalgte projekter chancen for at vinde en produktions-pris. Fonden inviterer projekter fra hele verden (projekter af debut eller 2. gangs instruktører kun) og Valeria rådgiver og arbejder tæt sammen med projekterne i udviklingsforløbet fra marts frem til en stor pitching-event under Torino Film Festival hvert år i november. 

Valeria har været tutor på andre workshops, som f.eks. NisiMasas European Short Pitch (for kortfilms-projekter) og Maia Workshops (for unge producere).

Hun har siden 1998 deltaget i de store europæiske filmfestivaler, samt utallige kurser og events, som led i sin løbende efteruddannelse. Senest har hun gennemført et intensivt kursus i story editing på Binger Filmlab i Amsterdam (kun 8 deltagere). 

Valerias baggrund i filmbranchen tog sit afsæt med en cand.mag. fra Film- & Medievidenskab og hun har siden bevæget sig fra filmdistribution via Det Danske Filminstitut og film festivaler i Danmark og udlandet (Berlinale Talent Campus) til sit nuværende specialområde: udvikling og manuskript-coaching.

Hun har følgende producer credits: 

American Losers, Ada Bligaard Søby, dokumentar 60 min. (associate producer)

1624 V, Ada Bligaard Søby, kortfilm 9 min. (producer)

Lille Løgn, Mikkel Blaabjerg Poulsen, kortfilm 20 min. (producer; nomineret til en Robert-pris)

The Matjulskis, Mikkel Blaabjerg Poulsen, kortfilm 27 min. (udviklingsproducer)

Kaktus, Anna Treiman, kortfilm 30 min. (udviklingsproducer)

 

 

KONTAKTINFO

Valeria Richter

tlf.: +45 3537 3725

mobil: +45 2613 3725

email: valeri@get2net.dk

email: valeria.richter@torinofilmlab.it

 

Links:

www.scriptpitchworkshops.com

www.torinofilmlab.it

http://screenwritingschool.dk/cssc.html

www.wift.dk